RECENTE BITCOIN TOP DEELT BELANGRIJKE GELIJKENISSEN MET ZWARTE DONDERDAGSDUIK

Bitcoin’s recente crash van $2.000 stuurde rillingen over de ruggen van crypto-investeerders, waardoor het marktsentiment van extreme hebzucht naar angst in minder dan 48 uur plat ging.

De scherpe daling bracht al te verse herinneringen aan de instorting van de zwarte donderdagmarkt medio maart terug.

Maar voordat die crash veranderde in een totale ineenstorting, was er een pauze voordat de paniek volledig toesloeg. Een vergelijking die de huidige Bitcoin-prijsactie laat zien, heeft rondes gemaakt op het web, waardoor beleggers vrezen dat de ergste dag in de financiële wereld zich snel zal herhalen.

Laten we eens kijken naar de recente vergelijkingen, evenals naar enkele andere schokkende overeenkomsten die gevonden zijn op hogere tijdframe-grafieken.

IS EEN HERHALING VAN DE ZWARTE DONDERDAG SLECHTS ENKELE DAGEN VERWIJDERD? DE SCHOKKENDE DAG HERINNEREN…

In februari 2020 werden nieuwe hoogtepunten in de aandelenmarkt bereikt en werd een hertest van $10.000 in Bitcoin uitgevoerd. Weken later, een daling van meer dan 30% in de aandelenmarkt, en meer dan 50% ineenstorting of meer vond plaats over de hele crypto.

Niets was veilig voor de waanzin – zelfs relatief stabiele edelmetalen en forexvaluta’s werden onder de enorme paniekverkoop in de dollar verpletterd.

Daarna liet de zwakste fase in de recente geschiedenis van de dollar deze zelfde markten echter herstellen naar nieuwe hoogtepunten in 2020. Het herstel is er een voor de recordboeken, schokkende analisten over hoe opgeblazen de beurszeepbel is begonnen te worden.

Met de zeepbel gewoon niet bereid om onder alle omstandigheden te barsten, na zo’n enorm stuk herstel, hebben aandelen en Bitcoin hun eerste significante terugtrekking ervaren sinds de noodlottige dag die nu Zwarte Donderdag wordt genoemd.

De recente crash heeft een aantal vreemde overeenkomsten tussen de twee laten zien, waardoor het beeld zich een weg naar de top van de Reddit r/cryptocurrency gemeenschap heeft gebaand. Een afbeelding die de onderstaande vergelijking laat zien, laat zien hoe goed de eerste valpartij voor de Black Thursday keldert overeenkomt met de huidige prijsactie.

ONHEILSPELLENDE BITCOIN-FRACTAL ZOU KUNNEN LEIDEN TOT GEWELDDADIGE, 54% ZELFDODING

Maar dat is niet de enige overeenkomst tussen nu en dan. De bovenstaande grafiek toont dagelijkse tijdsbestekken, maar uitgezoomd naar onderstaande wekelijkse prijsgrafieken is er meer om te vergelijken.

De wekelijkse “top” Japanse kaarsenstructuur komt bijna exact overeen met de kaarsstructuur van de recente crash. Na een uitgebreide uptrend, op de piek, is er een rode en een groene doji-achtige close, wat een signaal is voor besluiteloosheid in de markt over de vraag of het hoger wil gaan of lager wil gaan testen.

Beide keren besloot de markt in een hertest. Zwarte Donderdag, hield duidelijk niet stand bij steun. Deze keer bracht Bitcoin een volle drie maanden door met het bouwen van een basis waarop het 10.000 dollar doorbrak – zou dit genoeg zijn geweest om steun op te bouwen die zelfs pandemie-gerelateerde paniek, die vandaag de dag nog steeds heerst, kan doorstaan? En kan het ook sterk blijven, zelfs met het risico van de komende verkiezingen?

Hopelijk blijft dat zo, want een andere, vergelijkbare daling zou dodelijk zijn voor Bitcoin. De laatste val van de wekelijkse kaartsluiting die de gewelddadige ineenstorting inluidde, daalde met 54%. Als de prijsactie na de wekelijkse sluiting van gisteravond doorgaat, zal de cryptokaart de komende twee weken sterk dalen tot ongeveer $4.700.

Een ineenstorting van $12.400 tot $4.700 toen crypto-beleggers een uitbraak van de driehoek verwachtten zou brutaal zijn op de markt. Echter, zou zo’n beweging de resterende “maan jongen” mentaliteit uit de ruimte kunnen schudden, waardoor de activaklasse eindelijk gezond en duurzaam kan groeien?

Comments are closed.