Miljardair SoftBank oprichter onthult waarom hij uit Bitcoin

Miljardair SoftBank oprichter onthult waarom hij uit Bitcoin is gekomen

  • Een verlies van $160 mln
  • Softbank heeft een $80 miljard aan kasgeld…

Masayoshi Son, de CEO van het Japanse multinationale conglomeraat SoftBank, heeft tijdens de DealBook-conferentie het stilzwijgen verbroken over zijn rampzalige Bitcoin-weddenschap.

De op één na rijkste man van Japan denkt dat cryptocurrency “nuttig” zal zijn, maar hij geeft openhartig toe dat hij nog steeds niet krijgt waar het om gaat nadat hij er begin 2018 een fortuin mee verloor:

“Ik denk dat digitale valuta nuttig zal zijn, maar ik weet niet welke digitale valuta, welke structuur, enzovoort.”

Een verlies van $160 miljoen

Eind 2017 heeft Zoon – waarvan de nettowaarde wordt geschat op 31,9 miljard dollar – gehoor gegeven aan het advies van zijn vriend die de miljardair aanraadde om één procent van zijn nettowaarde in Bitcoin te investeren.

De persoon die hem overtuigde om in de grotere cryptokringen van de wereld te komen Bitcoin Revolution op het hoogtepunt van de vorige stierenloop, stond naar verluidt aan het roer van een door SoftBank overgenomen beleggingsonderneming.

De legendarische belegger heeft de reputatie dat hij geld verdient met alles wat hij heeft aangeraakt, maar hij kon de volatiliteit van Bitcoin niet aan. De cryptocurrency verloor 70 procent in de loop van twee maanden in het begin van 2018 en stortte zich onder de $6.000 in februari.

Zoon bekende dat het staren naar de Bitcoin-grafieken hem zou afleiden van zijn eigen bedrijf, en daarom besloot hij uiteindelijk te stoppen.

In april 2019 meldde The Wall Street Journal dat Zoon meer dan 130 miljoen dollar had verloren.
Verwante SBI Holdings CEO bevestigt Ripple’s plan om naar Japan te verhuizen.

Softbank heeft een $80 miljard aan kasgeld…

Als hij Bitcoin tot op de dag van vandaag had vastgehouden, zou de zoon zijn evenwicht hebben bereikt. De cryptocurrency kwam op 18 november tot een meerjarig hoogtepunt van $18.483, en het wisselt momenteel van eigenaar voor $18.136.

Zoon slaat zichzelf nauwelijks in elkaar over zijn Bitcoin-fiasco (of denkt er zelfs maar over na). Vorig boekjaar verloor SoftBank’s Vision Fund een duizelingwekkende $17,7 door Uber en WeWork.

Comments are closed.